I część - Konferencyjno-szkoleniowa – 9/10/2020 i 10/10/2020

I część - Konferencyjno-szkoleniowa – 9/10/2020 i 10/10/2020

I część - Konferencyjno-szkoleniowa – 9/10/2020 i 10/10/2020
Konferencja szkoleniowa - piątek, 9 października

adresowana do serowarów farmerskich i pasjonatów serowarstwa z całej Polski.

Piatkowe wykłady dotyczyć będą tematów dotyczących jakości mleka i jego walorów, a także procesów przebiegających podczas dojrzewania serów. Przedstawione zostaną warunki rejestracji działalności typu RHD i MLO oraz możliwości, jakie niosą ze sobą Kwalifikacje Zawodowe w Zintegrowanym Systemie Kwalifikacji. Dodatkowo innowacyjnym tematem omówionym na konferencji będzie rola probiotyków w dobrostanie zwierząt i podnoszeniu jakości mleka oraz możliwości ich zastosowania w dojrzewalniach serów farmerskich.

Wyjazd studyjny - sobota, 10 października

Wyjazd studyjny do dwóch wybranych serowarni farmerskich, gdzie będzie można porównać organizację serowarni serów dojrzewających oraz serów świeżych. Możliwe będzie „podglądanie” i zadawanie pytań właścicielom oraz degustowanie powstających tam produktów.

Dzień zakończy się uroczystą kolacją i długimi rozmowami w kuluarach.

Szczegóły wydarzenia

Data wydarzenia 09-10-2020 10:00 am
Data zakończenia 10-10-2020 8:00 pm
Cena 200 zł - Członkowie Stowarzyszenia, 450 zł - pozostali uczestnicy

Przepraszamy, rejestracja na te wydarzenie nie jest już możliwa

title_6605aeda8eb9513267763611711648474
title_6605aeda8eba515139419841711648474
title_6605aeda8ebb34050753681711648474
title_6605aeda8ebbf15490437741711648474
title_6605aeda8ebcb19726303031711648474
title_6605aeda8ebd710399883221711648474