Serdecznie zapraszamy wszystkich miłośników sera i naturalnych produktów z małych manufaktur 11 października na ul. Zwycięską 4 we Wrocławiu (Teren hotelu AGRO), gdzie odbędzie się Targ sera i produktów rzemieślniczych. Będzie to prawdziwa uczta smaków. Wśród wystawców znajdą się producenci serów z całej Polski. Będą sery dojrzewające,sery półtwarde podpuszczkowe, oscypki, twarogi, sery świeże, wariacje serowe, pyszne masło, jogurty i kefiry nie tylko z mleka krowiego, ale również z mleka koziego iowczego. Na targu znajdziecie także lody kozie,soki i miody,dżemy, chutneye a także naturalnepieczywo na zakwasie.
Targ sera uzupełni ofertą znakomitych win, a także rękodzielnicze deski od Diego Totti. Podczas imprezy przeprowadzony będzie ogólnopolski konkurs serów, w którym wyłoniony zostanie laureat Grand Prix Wielkiego SERwowania!
11 października na Wielkim Serwowaniu nie zabraknie atrakcji:będą pokazy kulinarne i konkursy dla publiczności. Szef kuchni Boreczna, Wojciech Harapkiewicz zaprezentuje jakie potrawy można wyczarować, używając produktów regionalnych, w tym serów rzemieślniczych. Pokazy serowarskie przeprowadzi Magdalena Lewandowska ze Śródborskiej Manufaktury Serów, prezentując jak zrobić w domowych warunkach serek podpusczkowy. Wolny czas na świeżym powietrzu umili występ zespołu Jazz Trio Buttercup.
Nie możesz przegapić tylu atrakcji w jednym miejscu. Już teraz rezerwuj wolny czas bo wstęp jest wolny!
ZAPRASZAMY!