Laboratorium smaku - komponowanie deski serów

Laboratorium smaku - komponowanie deski serów

Laboratorium smaku - komponowanie deski serów

Tak jak nie ma uniwersalnego gustu, tak też nie ma jednej zasady komponowania deski serów, ale zamysł jakiś musi być. Czy to dobierając rodzajem użytego mleka, zebrania serów z jakiegoś regionu, czy nawet dobierając je kontrastem. Coś taką deskę powinno wyróżniać.
Jeśli się już sery wybierze i dobierze, to trzeba je jeszcze pokroić i na desce czy platerze ułożyć. Sery kroi się na różne sposoby, łupie, czy podaje do smarowania. To tylko w pewnej części zależy od fantazji, bo dość często to ser dyktuje jak ma być zaprezentowany.
Pewnie nikogo nie zdziwi, że na desce prócz serów pojawiają się dodatki, dobierane jest pieczywo. Jak odejść od winogron, orzechów i gruszki, od krakersów i bagietki. Jak wzbogacić i uzupełnić smak serowej deski dowiecie się Państwo podczas naszego laboratorium "Komponowanie deski serów", na który złożą się owe trzy ważne aspekty: jak dobrać, jak ułożyć, jak wzbogacić.

Szczegóły wydarzenia

Data wydarzenia 13-10-2019 2:45 pm
Data zakończenia 13-10-2019 3:30 pm
Koniec rejestracji 13-10-2019
Cena Bezpłatnie

We are no longer accepting registration for this event

title_6606b7162cdbc15212564711711716118
title_6606b7162cdcc2639338151711716118
title_6606b7162cdd82612389571711716118
title_6606b7162cde31199695421711716118
title_6606b7162cdee10950917771711716118
title_6606b7162cdf915331530411711716118